A Router Question - Activity Lights

Discussion in 'Technical queries' started by The Silver Surfer, 18 Jan 2017.

  1. The Silver Surfer

    The Silver Surfer

    Joined:
    1 Jul 2009
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Runner for Galactus
    I've got a Virgin Super Hub 2 and a connection of 150mbps connection. The activity light on the port connected to the xbox 1 is green, the activity light on the port connected my Amazon Fire TV box is amber.

    It seems to be related to the device rather than the port or cables as swapping them gives the same result.
    They are the only 2 wired devices on the network

    I wondered if the Fire box might be limited to 10mbps and this might be the reason but I can find no evidence for it.
    I seem to remember something in the dim and distant past about half duplex mode as well whatever that is.

    I could connect the Fire TV via wifi but I wired the connection instead as the boxes are next to each other and I want the best possible results while streaming with Kodi considering the other 3 inhabitants of my dwelling are broadband hungry teens & wife.

    Any ideas? Its just bugging me
     
  2. aguero93:20

    aguero93:20

    Joined:
    21 Oct 2013
    Occupation:
    Worshipping the great bald one
    Location:
    The Guardiola Circle Jerk
    Can you assign a permanent IP address?
     
  3. The Silver Surfer

    The Silver Surfer

    Joined:
    1 Jul 2009
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Runner for Galactus
    I guess so yes, you think that will sort it?
     
  4. aguero93:20

    aguero93:20

    Joined:
    21 Oct 2013
    Occupation:
    Worshipping the great bald one
    Location:
    The Guardiola Circle Jerk
    Might do, it's the only thing I can think of tbh. I know boxes can have issues with Wi-Fi but...
     
  5. ColinLee

    ColinLee

    Joined:
    3 Sep 2012
    Gender:
    Male
    Location:
    The Blue side of the moon.
    Can you not install the Speedtest.net app on the Fire TV box? If so test it on both wired & wireless.
     
  6. The Silver Surfer

    The Silver Surfer

    Joined:
    1 Jul 2009
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Runner for Galactus
    I've given the Amazon box a static address.. but now the activity light is sold orange rather than flashing!
     
  7. aguero93:20

    aguero93:20

    Joined:
    21 Oct 2013
    Occupation:
    Worshipping the great bald one
    Location:
    The Guardiola Circle Jerk
    That probably just means constant activity due to shared files being scanned? How's the streaming speed?
     
  8. The Silver Surfer

    The Silver Surfer

    Joined:
    1 Jul 2009
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Runner for Galactus
    I can only tell you in half an hour when i've kicked the kids off the bloody xbox lol
     
  9. Le Havre Oswald

    Le Havre Oswald

    Joined:
    3 Sep 2008
    Gender:
    Male
    Location:
    Bridge
    I was having similar problem. Not same Router but i changed every device connected to have a static ip. now works like a charm.
    To access your router settings type in

    192.168.3.1 In your browser and you can sort the static ip from there
     
  10. The Silver Surfer

    The Silver Surfer

    Joined:
    1 Jul 2009
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Runner for Galactus
    Can't tell. Can't find a speed test app. There used to be a function in the bluemoon build of kodi but since that went kaput im using Pulse with none on there either
     

Share This Page