Site Loading Problems

Damocles

Administrator
Joined
14 Jan 2009
Messages
39,209
I know there has been maintanance the last few days but its getting worse trying to access the site at times and the slightest news can cause it to go down. New software was supposed to cure that issue but right now it doesnt feel like it could take any news of note and the traffic that would come with it.

This is not a have a go post, just an observation.

I'd like to point that that unlike the official site, when the Guardiola news broke our site was perfectly fast and didn't even stutter.

New software was never a fix all solution because there's no such thing as a fix all solution. There's only a fix for a short time solution because of the growth of the site.

The problems in the last few days are directly caused by the ongoing maintenance. We're hoping we'll be back to normal by Tuesday morning.

This might be more info than is necessary, but at the moment the forum runs an extremely expensive automatic job at the turn of the hour which puts all of the posts of the last hour into the search index. To combat this amongst many other reasons, we use a dedicated search machine which bypasses that query and our whole infrastructure is designed with that demand and load in place. At the moment that search machine isn't up and running so we're getting hit with that expensive query and there's little we can do about it.

There's some other issues which we can't really talk about now (for boring technical rather than mysterious reasons), but although it's frustrating as a user once the situation is resolved hopefully we can explain in a bit more detail.

Just for the record I always appreciate people posting about the performance of the site because I can usually compare their post times to the logs and see if we've missed something.
 
Last edited:

cleavers

Moderator
Joined
30 May 2007
Messages
42,962
Location
Home or work, well mostly home these days.
Just for the record I always appreciate people posting about the performance of the site because I can usually compare their post times to the logs and see if we've missed something.
There were two particular slow downs yesterday evening, one when united took the lead, lasted about 10 minutes, and the other when Chelsea equalised, which seemed to last rather longer, other than that it mostly seemed OK.
 
B

blueinsa

Guest
I'd like to point that that unlike the official site, when the Guardiola news broke our site was perfectly fast and didn't even stutter.

New software was never a fix all solution because there's no such thing as a fix all solution. There's only a fix for a short time solution because of the growth of the site.

The problems in the last few days are directly caused by the ongoing maintenance. We're hoping we'll be back to normal by Tuesday morning.

This might be more info than is necessary, but at the moment the forum runs an extremely expensive automatic job at the turn of the hour which puts all of the posts of the last hour into the search index. To combat this amongst many other reasons, we use a dedicated search machine which bypasses that query and our whole infrastructure is designed with that demand and load in place. At the moment that search machine isn't up and running so we're getting hit with that expensive query and there's little we can do about it.

There's some other issues which we can't really talk about now (for boring technical rather than mysterious reasons), but although it's frustrating as a user once the situation is resolved hopefully we can explain in a bit more detail.

Just for the record I always appreciate people posting about the performance of the site because I can usually compare their post times to the logs and see if we've missed something.

As ever, thanks for the reply and hard work.
 

George Hannah

Well-Known Member
Joined
19 Mar 2009
Messages
17,432
Location
The Barcelona of the North
this is a sample of some strange messages from earlier today

DNS resolution error

You've requested a page on a website (forums.bluemoon-mcfc.co.uk) that is on the CloudFlare network. CloudFlare is currently unable to resolve your requested domain (forums.bluemoon-mcfc.co.uk). There are two potential causes of this:

  • Most likely: if the owner just signed up for CloudFlare it can take a few minutes for the website's information to be distributed to our global network.
  • Less likely: something is wrong with this site's configuration. Usually this happens when accounts have been signed up with a partner organization (e.g., a hosting provider) and the provider's DNS fails.
  • Ray ID: 27c46b4dd3e13548
  • Timestamp: 2016-02-29 12:37:11 UTC
  • Your IP address:
  • Requested URL: forums.bluemoon-mcfc.co.uk/find-new/50023/posts
  • Error reference number: 1001
  • Server ID: FL_21F110
  • User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/48.0.2564.116 Safari/537.36
An exception occurred: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /var/app/current/library/Zend/Db/Adapter/Mysqli.php on line 333

1. Zend_Db_Adapter_Mysqli->_connect() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 315

2. Zend_Db_Adapter_Abstract->getConnection() in XenForo/Application.php at line 727

3. XenForo_Application->loadDb()

4. call_user_func_array() in XenForo/Application.php at line 970

5. XenForo_Application->lazyLoad() in XenForo/Application.php at line 1001

6. XenForo_Application::get() in XenForo/Application.php at line 1571

7. XenForo_Application::getDb() in XenForo/Model.php at line 161

8. XenForo_Model->_getDb() in XenForo/Model/DataRegistry.php at line 138

9. XenForo_Model_DataRegistry->_getMultiFromDb() in XenForo/Model/DataRegistry.php at line 97

10. XenForo_Model_DataRegistry->getMulti() in XenForo/Dependencies/Abstract.php at line 147

11. XenForo_Dependencies_Abstract->preLoadData() in XenForo/FrontController.php at line 127

12. XenForo_FrontController->run() in /var/app/current/index.php at line 13
 

Centurions

Well-Known Member
Joined
3 Sep 2012
Messages
17,032
Location
Behind Blue Eyes
this is a sample of some strange messages from earlier today

DNS resolution error

You've requested a page on a website (forums.bluemoon-mcfc.co.uk) that is on the CloudFlare network. CloudFlare is currently unable to resolve your requested domain (forums.bluemoon-mcfc.co.uk). There are two potential causes of this:

  • Most likely: if the owner just signed up for CloudFlare it can take a few minutes for the website's information to be distributed to our global network.
  • Less likely: something is wrong with this site's configuration. Usually this happens when accounts have been signed up with a partner organization (e.g., a hosting provider) and the provider's DNS fails.
  • Ray ID: 27c46b4dd3e13548
  • Timestamp: 2016-02-29 12:37:11 UTC
  • Your IP address:
  • Requested URL: forums.bluemoon-mcfc.co.uk/find-new/50023/posts
  • Error reference number: 1001
  • Server ID: FL_21F110
  • User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/48.0.2564.116 Safari/537.36
An exception occurred: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /var/app/current/library/Zend/Db/Adapter/Mysqli.php on line 333

1. Zend_Db_Adapter_Mysqli->_connect() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 315

2. Zend_Db_Adapter_Abstract->getConnection() in XenForo/Application.php at line 727

3. XenForo_Application->loadDb()

4. call_user_func_array() in XenForo/Application.php at line 970

5. XenForo_Application->lazyLoad() in XenForo/Application.php at line 1001

6. XenForo_Application::get() in XenForo/Application.php at line 1571

7. XenForo_Application::getDb() in XenForo/Model.php at line 161

8. XenForo_Model->_getDb() in XenForo/Model/DataRegistry.php at line 138

9. XenForo_Model_DataRegistry->_getMultiFromDb() in XenForo/Model/DataRegistry.php at line 97

10. XenForo_Model_DataRegistry->getMulti() in XenForo/Dependencies/Abstract.php at line 147

11. XenForo_Dependencies_Abstract->preLoadData() in XenForo/FrontController.php at line 127

12. XenForo_FrontController->run() in /var/app/current/index.php at line 13
The whole forum part was down for maintenance, nothing to worry about.
 

George Hannah

Well-Known Member
Joined
19 Mar 2009
Messages
17,432
Location
The Barcelona of the North
for the record from tonight

An exception occurred: Too many connections in /var/app/current/library/Zend/Db/Adapter/Mysqli.php on line 333

  1. Zend_Db_Adapter_Mysqli->_connect() in Zend/Db/Adapter/Abstract.php at line 315
  2. Zend_Db_Adapter_Abstract->getConnection() in XenForo/Application.php at line 727
  3. XenForo_Application->loadDb()
  4. call_user_func_array() in XenForo/Application.php at line 970
  5. XenForo_Application->lazyLoad() in XenForo/Application.php at line 1001
  6. XenForo_Application::get() in XenForo/Application.php at line 1571
  7. XenForo_Application::getDb() in XenForo/Model.php at line 161
  8. XenForo_Model->_getDb() in XenForo/Model/DataRegistry.php at line 138
  9. XenForo_Model_DataRegistry->_getMultiFromDb() in XenForo/Model/DataRegistry.php at line 97
  10. XenForo_Model_DataRegistry->getMulti() in XenForo/Dependencies/Abstract.php at line 147
  11. XenForo_Dependencies_Abstract->preLoadData() in XenForo/FrontController.php at line 127
  12. XenForo_FrontController->run() in /var/app/current/index.php at line 13
 

Esteban de la Sexface

Well-Known Member
Joined
2 May 2008
Messages
8,727
Usabilty is pretty poor on Samsung s6 with both the native browser and chrome,

The page loads, then the ads load, pushing links further down the page.

Would it be possible to contain the ads in table? So that the space is preloaded?
 

Don't have an account?

Register now!
Top
  AdBlock Detected
Bluemoon relies on advertising to pay our hosting fees. Please support the site by disabling your ad blocking software to help keep the forum sustainable. Thanks.